Parfumuri Arabesti Orientale

Cum alegem parfumul oriental?

parfumuri orientale

Nicio colecție de parfum nu este completă fără un parfum oriental . De-a lungul anilor, aceste parfumuri orientale au evoluat în mai multe forme diferite. Parfumurile calde, dulci și chiar puțin picante, lemnoase sunt o alegere uimitoare pentru seara sau anotimpurile mai reci. In timp ce aromele florale, fructate, exotice, fresh aromatice sunt alegerea ideala pentru un parfum de zi.

Deci, având în vedere acest lucru, cum recunoști un parfum oriental ?

Parfumuri orientale sunt, de obicei, mai bogate, mai intense decât alte parfumuri arabesti , dar pot varia. Intre aromele florale și cele aromatice, lemnoase sau dulci, fresh sau condimentate. In parfumuri orientale se folosesc de obicei note mai exotice și neobișnuite. Inclusiv vanilie, scorțișoară, iris, iasomie, orhidee și floare de portocale, lemn de agar(oud), ierburi aromatice, rasini, tamaie, ambra, etc. Întunecate și lemnoase, unele parfumuri tradiționale oreintale pot fi intens aromate, cu fuziuni de condimente și flori.

In Orientul Mijlociu, folosirea parfumurilor este sacră, dar folosirea celor tradiționale chiar mai mult.

Oud este substanța densă, întunecată și parfumată pe care arborele Agar o produce. Pentru a se proteja atunci când este infectată de o ciuperca numită Phialophora parasitica. De obicei descris ca fiind o aroma caldă, lemnoasă. Care variaza de la lemnos la afumat, de la dulce la fructat, intunecat.


Un alt tip de rășină aromatică. Tamaia este unul dintre ingredientele principale utilizate în majoritatea acestor parfumuri orientale.
Florile au de asemenea o poziție specială în parfumurile orientale. Cele mai des intalnite sunt iasomia, gardenia, orhideea, florile de portocal (neroli), trandafirul de Taif, lacramioarele, irisul, etc.

Există un lucru unic în ceea ce privește parfumul oriental si anume concentratiile. Parfumuri orientale, sunt parfumuri care pot fi destul de puternice atunci când nu sunt folosite cu moderație. Sunt esența reală a pasiunii. Acestea  sunt o concentratie de senzualitate pura, unde notele parfumate devin o armă de seducție.

Parfumuri orientale evocă locuri îndepărtate, necunoscute. Locuri pe care le poți descoperi doar puțin câte puțin, dar când îți arată toată frumusețea îți iau respirația.

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.