Parfumuri Arabesti Orientale

Bakhoor – Tamaia arabeasca, ingredientul secret al unei case fericite.

bakhoor tamaie oud

Ce este bakhoor ?

Bakhoor este denumirea araba a tabletelor parfumate sau a unui ( lemn de agar ) amestec de ingrediente naturale traditionale. In principal aschii de lemn infuzate în uleiuri parfumate și amestecate cu alte ingrediente naturale.

Care sunt beneficiile bakhoor-ului (tamaia arabeasca)?

Bakhoor, tamaia arabeasca  ajuta la imbunatatirea claritatii mentale, deschide „al treilea ochi” și toate chakrele superioare în timp ce calmeaza întregul sistem spiritual. Creeaza armonie creand un echilibru perfect între minte și corp. Este cheia pentru a deveni mai puternic și pentru a îndeplini diferite funcții în mod eficient. Poate fi folosit în aromoterapie atat de barbați, cat și de femei.

Din punct de vedere medical. Bakhoor tamaia arabeasca este un tonic, afrodisiac, diuretic. Ameliorează epilepsia, antimicrobian, carminativ, anti-astmatic.

Cum ardem bakhoor (tamaia arabeasca) si de ce?

Bakhoor-ul se arde  în același mod în care se arde tamaia. Se aprinde un carbune, cand acesta este complet aprins se plaseaza intr-un catui (tamaier). Sau un vas mic din metal, sau mabkhara (denumirea arabeasca pentru recipientul in care sa arde bakhour-ul).  Pe carbunele aprins se adauga o cantitate mica de produs.

În majoritatea cazurilor, bakhoor este utilizat pentru parfumare casei, a hainelo. Cu fumul obtinut se poate parfuma si parul, cat si  în ocazii speciale, cum ar fi nunți, sau pur și simplu în scopuri relaxante. Arderea bakhoor-ului (tamaiei arabesti) servește si ca o alternativa mai sigura la odorizantele chimice. S-a observat ca aroma bakhoor-ului ameliorează stresul și anxietatea. De asemenea, poate îmbunatati calitatea somnului și reduce tensiunea arteriala sistolica.

În cultura araba, este un gest tradițional sa treci bukhoor (tamaie arabeasca) printre oaspeți. Astfel încat sa-si poata parfuma parul, îmbracamintea și mainile.

Care este diferenta dintre Oud (lemn de agar) si Bakhoor ?

Oud,  bucati de lemn agar extrase din copacii care produc rasina.  Cu cat bucatile de lemn sunt mai afectate de bacteria care produce rasina cu atat mirosul este mai puternic si mai complex. Bucatile de lemn de agar (oud) se ard in acelasi mod ca si bakhoor-ul sau tamaia. Bakhoor (tamaia arabeasca) se refera în general la tamaia prelucrata. Care conține diverse ingrediente. Printre care rasini, uleiuri esentiale, zahar, pasta de curmale, aschii de lemn de agar, etc., de obicei ingrediente naturale.

Bakhoor-ul purifica aerul din incaperi?

Multe studii au dovedit puterile antibacteriene ale bakhoor-ului (tamaie arabeasca)si ale oud-ului. Se știe reduc bacteriile din aer,dezinfecteaza și, în același timp, purifică aerul și mențin aceleași niveluri de puritate timp de 24 de ore.

Tipsuri in arderea bakhoor-ului (tamaie arabeasca).

Pentru ca Bakhoor-ul sa dureze mai mult. Asezati bakhoor-ul in lateralul carbunelui aprins si nu direct pe carbunele incins. Acest lucru va determina Bakhoor –ul sa arda timp indelungat. Nu uitați sa izolați camera închizand ferestrele și ușile. Acest lucru va asigura o persistenta de 1 zi intreaga a parfumului de bakhoor in camera.

Ce este acel miros predominant din Dubai?

 Orasul are un parfum distinctiv, fascinant, pe care vizitatorii din Dubai îl descopera. Il recunosc si il asociaza Emiratele. Oud –ul, una dintre cele mai scumpe resurse naturale din lume.

Profilul olfactiv al Oud-ului seduce imediat. Mirosul sau lemnos este bogat în nuanțe, variind de la dulce la pământesc, cu unele note de piele și condimente. Oud-ul este foarte apreciat de parfumieri din intreaga lume pentru dulceața sa calda amestecata cu note lemnoase și balsamice.

Este un parfum aromat și complex. Se folosește si sub formă de ulei de oud (dehn al oud) sau de tamaie (oud -bucati de lemn-mubakhar, rasina- bakhoor). Când este utilizat într-o compoziție de parfum. Oud-ul este cel mai adesea o notă de bază.

Parfumurile cu miros de oud (lemn de oud) sunt mirosuri atractive?

Parfumul a fost si este cunoscut ca instrumentul suprem al seducției. Cercetarile au dovedit ca nu numai ca te face sa te simți mai atractiv, ci acționeaaă și ca un catalizator carnal. Oud este un astfel de parfum îmbatator care a prins fantezia parfumierilor din întreaga lume.

Care este cel mai bun Bakhoor (tamaie arabeasca) / Oud (bucati de lemn de agar)?

Dubai Aromas va recomanda sa incercati urmatoarea selectie de produse.

OUD KALIMANTAN PREMIUM PERFUMED AGARWOOD 75G

BAKHOOR MABSOUS SABAYA 30GR

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.