Parfumuri Arabesti Orientale

Oud , Oudh , Aoud , Agarwood

oud parfum arabesc , Oudh , Aoud , Parfumuri arabesti

Despre Oud

Oud-ul este unul dintre cele mai scumpe și mai dorite ingrediente de parfum arabesc din lume. Are un miros lemnos, intoxicant, care poate fi destul de puternic. Oudh A a fost folosit de secole în India, Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu. Astăzi, mulți parfumieri din Occident il folosesc ca bază in parfumurile cu mirosuri orientale.

Ce este Oud-ul

Oud-ul provine din lemnul arborelui tropical Agar (Aquilaria). Un gen care include 15 specii diferite. Când lemnul acestui copac se infectează cu o matriță parazită numită Phialophora parasitica. Reacționează producând o rășină prețioasă, întunecată și parfumată. Acesta este ingredientul de baza in parfum arabesc. Care se mai numește și agarwood (lemn de agar), oudh, agalocha, aloewood sau Eagle wood. Lemnul de agar este o raritate pe multe fronturi. Deoarece rășina este declanșată doar de mucegai, se estimează că în total 2% din acești copaci o produc. Datorită rarității, cererii mari și a dificultății de recoltare. Uleiul de oud sau Dehn Oud este probabil cel mai scump din lume. Din aceste motive, este denumită ocazional „aur lichid”. Uleiul de lemn de agar, cunoscut sub numele de Aoud Attar.

Este foarte folosit in lumea araba atat ca si parfum arabesc dar si in scop cosmetic si terapeutic. Aoud (în arabă oudh) este foarte apreciat de parfumieri pentru dulceața sa caldă cu acorduri lemnoase și balsamice. Este un miros aromat și complex. Este folosit sub formă de ulei de oud “dehn al oud”sau rășină “oud mubakhar”. Atunci când este utilizat într-o compoziție de parfum arabesc. Este cel mai adesea o notă de bază. Esențiale în fiecare parfum arabesc, spre deosebire de notele de top și cele de mijloc.  Notele de bază tind să rămână pe piele mult după ce celelalte se disipă.

 Într-un parfum arabesc cu o bază de Aoud, aroma oud-ului va poate  surprinde dupa multe ore de la aplicare. Aroma Oudh-ului, ne scapa de stari de negativitate, conferind o mai mare putere de concentrare. Atat in antichitate, cat si in prezent Oudh-ul este folosit in meditatie. Attar (ulei de lemn de agar), sau parfumuri arabesti care contin Oudh examplu opulent oud, elibereaza aroma treptat, peste 10 ore, atunci cand sunt aplicate pe piele.

Seduceti si lasati-va sedusi/e !!!

Dehn Al Oud esenta pura de lemn de agar (agarwood) 6ml. Miros lemnos oriental cu aroma animalica
Dehn Al Oud esenta pura de lemn de agar (agarwood) 6ml. Miros lemnos oriental cu aroma animalica

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.