Parfumuri Arabesti Orientale

Plantele in Parfumeria Arabeasca

parfumeria arabeasca, parfum arabesc , parfumuri arabesti

Plantele: Au fost folosite de multă vreme în parfumeria arabeasca (parfumuri arabesti) ca sursă de uleiuri esențiale și compuși aromatici. Aromele sunt de obicei metaboliți secundari produși de plante ca protecție împotriva erbivorelor,infecțiilor. Precum și pentru atragerea polenizatorilor. Plantele sunt de departe cea mai mare sursă de compuși aromatici folosiți în parfum arabesc. Sursele acestor compuși pot fi derivate din diverse părți ale unei plante. O plantă poate oferi mai mult de o sursă de arome. De exemplu porțiunile aeriene și semințele de coriandru au mirosuri remarcabil de diferite între ele. Frunzele de portocal , florile și coaja fructelor sunt sursele de petitgrain , neroli și uleiuri de portocale

Scoarta : Scoarțele cele mai folosite sunt scorțișoara și cascarilla.

Flori : Fără îndoială cea mai mare și mai comună sursă de arome de parfum arabesc. Include florile mai multor specii de trandafir și iasomie. Precum  osmanthus, plumeria, mimosa, tuberoză, narcis, geranium parfumat (muscata), casie, ambretă. Precum și flori de arbori de citrice și ylang-ylang . Deși în mod tradițional nu este gândită ca o floare, mugurii de flori nedeschiși sunt de asemenea utilizati frecvent. Majoritatea florilor de orhidee nu sunt utilizate comercial pentru a produce uleiuri esențiale sau absolute. Decât în ​​cazul vaniliei, o orhidee, care trebuie polenizată mai întâi și transformată în păstăi de semințe înainte de a fi folosită în parfumuri arabesti.

Fructe : Fructele proaspete, cum ar fi mere , căpșuni , cireșe produc rareori mirosurile așteptate atunci când sunt extrase. Dacă asemenea mirosuri se găsesc într-un parfum arabesc (parfumeria arabeasca). Acestea sunt mai susceptibile să fie de origine sintetică. Excepțiile notabile includ frunza de coacăz negru, litsea cubeba (verbina exotica), vanilia și fructele de ienupăr. Fructele cele mai des utilizate sunt portocale, lămâi și limes.

Frunze și crenguțe : Utilizate frecvent in parfumuri arabesti sunt frunzele de lavandă , patchouli , salvie , violete , rozmarin și frunze de citrice. Uneori frunzele sunt apreciate pentru mirosul „verde”, printre acestea se numără fânul și frunza de roșii .

Rășini : Inca din antichitate, rășinile au fost utilizate pe scară largă în fabricarea de parfum arabesc. Rășini utilizate în parfumeria arabeasca (parfumuri arabesti) includ labdanum (rasina de trandafir de piatra), tamaia de Yemen, olibanum.  Smirna, balsamul de Peru, ambra, rasini de conifer.

Rădăcinile , rizomii și bulbii : Porțiuni terestre utilizate în mod obișnuit în orice parfum arabesc. Includ rizomi de iris ,rădăcini de vetiver , rizomi din familia de ghimbir .

Semințe si Condimente : Semințele utilizate în mod obișnuit include boabele de tonka , semințele de morcov , coriandru , carob (roscov) , cacao , nucșoară , cardamom și anason .

Lemn : foarte important în furnizarea notelor de bază unui parfum arabesc, uleiurile de lemn și distilatele. Sunt indispensabile în parfumeria arabeasca parfumuri arabesti. Lemn utilizate obișnuit includ lemn de santal , lemn de trandafir , lemn de agar (oud), mesteacăn , cedru , ienupăr și pin. Acestea sunt utilizate sub formă de macerații sau forme distilate uscate (rectificate).

Our Instagram @parfumuriarabestii

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.