Fără categorie

Arome de Oud si arome de Mosc in parfumeria arabeasca

oud parfum arabesc , Oudh , Aoud , Parfumuri arabesti

De ce sunt speciale?

Arome de Oud si arome de Mosc in parfumeria arabeasca.

Inca din antichitate locuitorii Orientului Mijlociu, si nu numai, foloseau lemnul de agar, vestitul oud. Aroma de oud era folosita prin fumigatie (ardere), ceea ce noi numim in zilele noastre aromaterapie. Aroma de Oud este de departe unul dintre cele mai scumpe ingrediente folosite in parfumerie, aceasta este extrasa din arborele de agar infectat de o ciuperca, pretiosul ingredient este extras prin distilare sau prin topirea rasinei.

Mirosul de Oud poate varia de la foarte puternic, animalic, dar placut, la aspru, lemons sau chiar dulce, fructat, sensual, cremos. In parfumeria arabeasca aroma de opulent oud este nelipsita, este folosita atat in amestecuri florale, cele mai intalnite si apreciate fiind aroma de oud in combinatie cu aroma de trandafir de Taif, de asemenea este folosita si in combinatii dulci alaturi de condimente si caramel, zahar, praline, miere, dar si in combinatii proaspete, mai degraba aspre, alaturi de vetiver, ierburi aromatice, canepa, etc.

In parfumeria arabeasca contemporana, aroma de Oud a devenit elementul cheie al multora dintre parfumuri arabesti, conferind acestora eleganta si rafinament. De asemenea pretiosul ingredient este folosit in parfumerie nu numai pentru mirosul atractiv ci si ca fixativ al parfumului, pentru o persistenta ridicata.

Aroma de oud este folosita si ca atare, sub forma uleiului de parfum, se pot folosi cateva picaturi aplicate in zonele cu puls. Inca este regasita si foarte folosita in parfumeria arabeasca si nu numai, si sub forma de bakhoor (tamaie arabeasca), atat pentru parfumarea hainelor, parului, incaperilor cat si in scopuri de aromaterapie, relaxare, meditatie.

Alaturi de aroma de oud, aroma de mosc este si ea foarte cunoscuta, folosita si apreciata in parfumeria arabeasca. Pana in anii 70, aroma era procurata de la cerbul moscat, dar folosirea acesteia a fost interzisa, iar in parfumerie s-a continuat folosirea acestei arome de mosc, fie sintetic, fie extrasa din plante si anume angelica, floarea de mosc sau ambreta moscata.

Aroma de mosc este folosita in perfumerie atat ca fixativ, oferind o persistent indelungata cat si datorita mirosul versatil si special. Poate oferi un miros proaspat, curat, dar in acelasi timp floral, delicat, usor, cat si un miros dulce, cremos, chiar animalic. Atat moscul cat si cea de oud sunt considerate mirosuri sexy, senzuale, atractive, afrodisiace.

In parfumeria arabeasca contemporana aroma de mosc, este folosita adesea alaturi de aroma de oud, in special pentru iubitorii de parfumuri puternice si speciale. Este de asemenea folosita deseori in amestecuri florale, pentru a aduce in prim plan frumusetea si naturaletea florilor, alaturi de condimente, cum ar fi scortisoara, sofranul, chiar si zaharul, alaturi de arome de nuca de cocos, sau alte fructe exotice. musc, rafineaza si potenteaza mirosul parfumului.

Va invitam sa vizitati www.dubaiaromas.ro, unde va intampinam cu o vasta varietate de parfumuri cu aroma de oud si aroma de mosc, de la fresh la aspre, de la florale la cremoase, de la lemnoase la dulci, mirosuri delicate, elegante, rafinate, puternice, senzuale.

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.