Fără categorie

Ce rol are cafeaua in incercarea parfumurilor arabesti.

Ce rol are cafeaua in incercarea parfumurilor arabesti.

Nu de putine ori specialistii, sfatuiesc ca in cazul in care suntem in cautarea aromei potrivite sa nu mirosim mai mult de 3 parfumuri. Intr-o singura zi. Si daca doresc sa cumpar si un parfum cadou? Este de preferat ca atunci cand mergeti in cautarea aromelor potrivite sa nu purtati un alt parfum. Inainte de a incerca parfumul pe piele, este indicat sa il incercati pe blotter (bucatica de hartie). Sau chiar in capac. Incercati parfumul pe piele doar daca sunteti convinsi de aromele acestuia. Astfel veti evita suprapunerea de mirosuri care nu vi se potrivesc sau nu va plac.

Deoarece parfumurile, au arome diferite, puternice, lemnoase sau de mosc, dulci sau florale, foarte des se intampla ca dupa ce mirositi 3 parfumuri, sa nu mai puteti percepe si chiar face diferenta intre mirosuri. Aici intervine folosirea cafelei, de cele mai multe ori sub forma de boabe, dar uneori si macinata, este pastrata in recipiente de sticla bine acoperite, in parfumuri arabesti. Se crede ca aceasta are rolul de a va reseta mirosul, permitindu-va sa continuati sa simtiti aromele, parfum dupa parfum.

Este dovedit stiintific ca mirosul in sine il simtim cu creierul, mirosul are o influenta puternica in emotiile si amintirile noastre. Insa perceptia mirosurilor, poate varia chiar si in cadrul unei singure persoane. Este foarte bine cunoscut ca aroma de mosc, sau aroma de oud, sau aromele florale, etc. Din parfumuri sunt percepute in mod diferit de fiecare individ in parte. Uneori, influentat de anumiti factori. O anume aroma: De mosc. De santal. De zahar. De praline. De ciocolata. De flori etc. Un individ o poate percepe diferit de la o zi la alta. In domeniul parfumeriei, se spune, ca una dintre aromele care au fost percepute similar de majoritatea persoanelor este aroma de lamaie.

Se spune ca starea emotionala poate afecta perceptia olfactiva. In perioada pandemiei, pierderea mirosului, a fost unul dintre cele mai comune simptome ale Covid19. Iar foarte multe persoane, dupa insanatosire, au raportat revenirea mirosului partial sau revenirea in moduri neregulate si defecte. In aceste cazuri “antrenamentul mirosului” este necesar, prin mirosirea in  mod repetat de uleiuri esentiale, parfumuri, cu arome dulci, citrice, de mosc, sau lemnoase, florale sau gurmande, etc. toate pot ajuta la recapatarea simtului olfactiv.

https://www.dubaiaromas.ro/

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.