Parfumuri Arabesti Orientale

Clase Olfactive

Clase olfactive , parfum arabesc , parfumuri arabesti

Grupurile olfactive nu pot fi niciodată complet obiective sau definitive. Multe parfumuri conțin aspecte ale diferitelor clase olfactive. Chiar și un parfum arabesc desemnat drept „floral” va avea insertii subtile ale altor materiale aromatice. Nu există aproape deloc adevărate parfumuri unice. Formate dintr-un singur material aromatic. Clasa olfactiva, este un punct de plecare pentru a descrie un parfum. Dar nu îl caracterizează pe deplin.

Categoriile tradiționale apărute în jurul anului 1900:

Single Floral : Parfumuri dominate de o anumită floare; în franceză numită soliflore .

Buchet floral : Compus din mai multe arome de flori.

Ambrat sau „oriental” : clasă mare, cu mirosuri dulci, ușor animale de ambra. Sau labdanum , deseori combinate cu vanilie , boabe de tonka , flori și acorduri lemnoase. Poate fi îmbunătățit de uleiuri camforice și rășini de tămâie , evocând imagini „ orientale ”.

Woody (lemnoase) : Parfumuri dominate de acorduri lemnoase, de obicei lemn de agar (oud), lemn de santal , lemn de cedru și vetiver . Patchouli, cu mirosul său camforic. Este frecvent întâlnit în aceste parfumuri.

Piele : o familie de parfumuri cu miere , tutun , lemn și tar de lemn in note de mijloc sau note de bază.

Chypre : Înțelegând Cipru în franceză, aceasta include parfumuri construite pe  arome de bergamotă, licheni de stejar și labdanum .

Fougère : Înțeles ferigă în franceză. Construita pe o bază de lavandă , cumarină și licheni de stejar. Cu un parfum arabesc ascuțit erbaceu și lemnos.

Clase Olfactive Modern

Începând cu 1945, au apărut noi categorii care descriu parfumurile modern. Datorită unor progrese majore în tehnologia proiectării și sintezei compusului. Precum și dezvoltării naturale a stilurilor și gusturilor.

Floral : combinând categoriile tradiționale de buchete florale și buchete unice.

Verde : interpretare mai ușoară și mai modernă a tipului Chypre. Cu arome de  iarbă tăiată pronunțată, frunze verzi zdrobite și arome proaspete asemănătoare cu castraveți.

Acvatic. Oceanic. Ozonic : Cea mai noua categorie. Apăruta pentru prima oară în 1988. Un miros curat care amintește de ocean.

Citric : o veche familie de parfumuri . Care până de curând a constat în principal în „împrospătarea”aromelor. Datorită volatilității aromelor de citrice. Dezvoltarea compușilor de parfumuri mai noi a permis crearea de parfumuri citrice mai tenace.

Fructat : cu fructe, altele decât citricele, cum ar fi piersici, cassis (coacăz negru), mango. Fructele pasiunii și altele.

Gourmand: Arome cu calități „comestibile” sau „asemănătoare desertului”. Care conțin adesea vanilie, boabe de tonka. Precum și componente sintetice concepute să semene cu aromele alimentare.

Join the conversation

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.